Aktuelle Hinweise und Informationen
zu unseren Reiseziele »

Vakantie ın Alanya

Alanya heeft ongeveer 328.000 inwoners en is een van de mooiste steden in Zuid-Turkije. De kust van Alanya staat bekend om zijn lange stranden, zoals het beroemde Cleopatra-strand waar de oude schoonheid zou hebben gebaad tijdens haar huwelijksreis met Marcus Antonius.

Op de 250 meter hoge rots, die ongeveer 2 km in zee uitsteekt, staat het Seltsjoekse kasteel uit de 13e eeuw, vanwaar men een prachtig uitzicht heeft over Alanya, het Taurusgebergte en de zee. In het midden van de citadel zijn twee stortbakken en bij de zuidelijke poort is er een kleine Byzantijnse kerk en de ruïnes van een oud Seltsjoeks paleis. De drie beroemde en bezienswaardige grotten zijn ook verborgen in de rots: de liefdesgrot, de fosforgrot en de piratengrot, die alleen vanaf de zee te bereiken is ...

De beste hotels voor je vakantie in Alanya:

De haven van Alanya  is gelegen aan de bijna 35 meter hoge Rode Toren en de Seltsjoekse scheepswerf. Op de 250 meter hoge rots, die ongeveer 2 km in zee uitsteekt, staat het Seltsjoekse kasteel uit de 13e eeuw, vanwaar men een prachtig uitzicht heeft over Alanya, het Taurusgebergte en de zee. In het midden van de citadel zijn twee stortbakken en bij de zuidelijke poort is er een kleine Byzantijnse kerk en de ruïnes van een oud Seltsjoeks paleis. De drie beroemde en bezienswaardige grotten zijn ook verborgen in de rots: de liefdesgrot, de fosforgrot en de piratengrot, die alleen vanaf de zee te bereiken is.

In de rode achthoekige toren herbergt nu een museum. De scheepswerf met zijn vijf gewelfde dokken komt uit op de zee. Een bezoek aan de twee belangrijke druipsteengrotten van Alanya, de Damlata-grot bij Cleopatra Beach en de Dim-grot mogen niet ontbreken. De Damlatas-grot werd in 1948 ontdekt tijdens het delven. De naam komt van Damlatas, de naam staat voor stalactieten waarvan de stalagmieten een hoogte van bijna 15 meter bereiken! De grot van Damlatas heeft een constante temperatuur van 22 graden Celsius in zomer en winter. Er zit vijf keer zoveel koolzuur in als in de lucht. Dit feit zou een genezend effect hebben op astma en bronchitis.

Het bruisende leven in het stadscentrum, de goede winkelmogelijkheden, talrijke disco's, bars en gezellige pubs vormen de tegenpool van de culturele en topografische hoogtepunten van Alanya. Met goede muziek en koele drankjes kan de nacht snel dag worden. Het uitgaansleven is erg belangrijk in Alanya.

Uw voordelen

  • 99,6% gasttevredenheid
  • Competente reisleiding ter plaatse
  • Meer dan 100.000 gasten in seizoen 2021
  • Beoordelingen van HolidayCheck
  • 100% garantiefonds voor klanten
  • Transfer inbegrepen bij pakketreizen

Uw veiligheid


Top

Hotline

Ma. t/m Vr. 10:00 t/m 17:00 uur

+31 (0)70 262 90 90