Aktuelle Hinweise und Informationen
zu unseren Reiseziele »

Vakantie ın Antalya

Antalya (Attaleia) is een van de centrale plaatsen aan de Turkse Middellandse Zeekust en ligt in het westen van de voormalige Romeinse provincie "Pamphylia" en heeft een internationale luchthaven. Alanya (ongeveer 130 km oost) en Kemer (ongeveer 45 km zuid-west) zijn vanaf hier te bereiken via de kustweg.

Antalya is een moderne stad met een uitstekende infrastructuur. Een bezoek aan de toeristische en historisch interessante plaats is zonder problemen mogelijk. We raden een wandeling aan vanaf de jachthaven langs de klokkentoren, onderdeel van de voormalige vestingwerken, de goed bewaarde Hadrianuspoort, gebouwd als stadspoort onder de Romeinse keizer Hadrianus in 130 na Christus, naar de oude stad (Kaleici), waar rond 3000 herenhuizen met hun typische houten balkons staan. Er zijn tal van souvenirwinkels en ook enkele boetiekhotels.

De beste hotels voor je vakantie in Antalya:

Voor museumbezoekers is een bezoek aan het archeologisch museum in het westelijke deel van de stad in de "Konyaalti Caddesi" waar vondsten van de opgravingen in de regio te zien zijn aan te raden. Het Kaleici-museum is gehuisvest in een orthodoxe kerk met een munt-, wapen- en keramiekcollectie. Een bezoek aan het speelgoedmuseum nabij de haven is ook een aanrader. 's Avonds mag een bezoek aan de wijk Kaleici met zijn talrijke visrestaurants rond de haven niet ontbreken. Dan is het ook de moeite waard om een omweg te maken naar de oude stad, die in de zomermaanden na zonsondergang verandert in een feestwijk. 

Elke zondag is er een biologische markt rond de glazen piramide (Cam Piramit), waar lokale verkopers hun verse producten aanbieden. Al meer dan 50 jaar wordt begin oktober hier het internationale filmfestival goudoranje gehouden.

De watervallen van Düden en Kursunlu evenals het Romeinse amfitheater Aspendos en de oude steden Perge en Selge zijn bezienswaardigheden in de buurt.

Uw voordelen

  • 99,6% gasttevredenheid
  • Competente reisleiding ter plaatse
  • Meer dan 100.000 gasten in seizoen 2021
  • Beoordelingen van HolidayCheck
  • 100% garantiefonds voor klanten
  • Transfer inbegrepen bij pakketreizen

Uw veiligheid


Top

Hotline

Ma. t/m Vr. 10:00 t/m 17:00 uur

+31 (0)70 262 90 90