Blue Cruises

Of het nu een klassieke Blue Cruise op een van de typische Turkse Gultes is, of een echte zeiltocht op het BenSwissYacht®: een boottocht in Turkije is als een vakantie van jezelf.

Of je nu reist met vrienden, met z'n tweeën of alleen, je zult snel contact maken met anderen aan boord omdat ze dezelfde instelling delen: een liefde voor de zee, zonder dat je een zeiler hoeft te zijn.

Tijdens een Blue Cruise ervaar je de vrijheid van de zee, de zon van het zuiden en het prachtige landschap van de groene kust. De Turkse gulet, een typische, gezellige motorsailer, ploegt rustig door de zachte golven. s Ochtends vergezelden dolfijnen de boot, nu is alles stil - alleen de eerste geur van de aanstaande lunch komt uit de kombuis. Je verwondert je over de heerlijke gerechten die de driekoppige bemanning op tafel weet te toveren en bent blij dat je al het werk uit handen wordt genomen.

ALGEMEEN:

Gulets zijn typische motorzeilschepen gebouwd van vurenhout, meestal met plaats voor 18 personen. De boten zijn 17 tot 28 meter lang, varen ongeveer 8 knopen per uur en hebben alleen tweepersoonshutten met een eigen douche en toilet, een volledig uitgeruste keuken, een salon met bar en een grote eettafel op het dek, overdekt door een zonnescherm (houd er rekening mee dat ze bijna uitsluitend gemotoriseerd zijn). De bemanning bestaat uit een kapitein, een kok en een bootsman. Op alle Blue Voyages geniet je van volpension aan boord. Op de boot zijn voldoende drankjes aanwezig, die aan het eind van de tocht worden afgerekend en contant moeten worden betaald. Je kunt individueel, met z'n tweeën of met een groep deelnemen aan een Blue Cruise. Als je met een groep van 10 of meer bent, krijg je je eigen boot (op uitdrukkelijk verzoek). De kapitein bepaalt de route en de dagelijkse etappes, afhankelijk van weer en wind. De bemanning stuurt de boot, serveert het eten, wast af en doet alles voor jouw zorgeloze welzijn - maar heeft weinig kennis van vreemde talen. Als je problemen hebt met taalcommunicatie, aarzel dan niet om rechtstreeks telefonisch contact op te nemen met onze reisleiding. Je vindt het telefoonnummer bij de hand in je reisdocumenten.

Je hebt zwem- en sportkleding nodig, schoenen aan boord (met zachte zolen!), een jas of trui voor eventuele koele avonden, voldoende bescherming tegen de zon zoals zonnebrandcrème, zonnebril en hoofddeksel, snorkeluitrusting en eventueel een verrekijker. Beddengoed is beschikbaar in de hutten, maar veel mensen slapen ook graag op het dek. Neem een goed humeur mee, interesse in de schoonheid van het landschap en de bereidheid om iets nieuws te ervaren. Dan wordt je Blue Voyage precies zoals het moet zijn - een droom op zee.

LET OP:

Een boot kan exclusief geboekt worden voor groepen van 10 of meer (op uitdrukkelijk verzoek), een all-inclusive toeslag is ook mogelijk.

Excursies op de eilanden zijn optioneel. Op de dag van aankomst is de inscheping (het betrekken van de hutten) gepland vanaf 15:00 uur, op de dag van vertrek is de ontscheping (het verlaten van de hutten) uiterlijk om 10:00 uur. Drankjes en etenswaren mogen niet van buitenaf aan boord worden gebracht.

Als gevolg van de COVID-19 pandemie en de daarmee gepaard gaande beperkingen, kunnen er beperkingen en/of wijzigingen zijn in de diensten die op het schip worden aangeboden.

Top

Uw voordelen

  • 99,6% klanttevredenheid

  • Meer dan 190.000 gasten in het seizoen 2023

  • 100% garantie op jouw boekingsbedrag

  • Competente reisleiding op de bestemming

  • Echte beoordelingen van HolidayCheck

  • Vluchten met kwaliteitsluchtvaartmaatschappijen

Uw veiligheid

DRV Logo