Vakantie in Chalkidiki

Het schiereiland Halkidiki met de drie landtongen Kassandra, Sithonia en Athos is niet alleen de geboorteplaats van Aristoteles, maar voor velen ook een toonbeeld van Griekenland. Er is waarschijnlijk geen plek op het eiland met kristalhelder water en mooiere baaien dan Chalkidiki. Halkidiki heeft niet alleen landschappelijk, maar ook cultureel veel te bieden. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis raden we vooral een uitstapje naar de stad Thessaloniki en een bezoek aan de Petralona-grot aan, waar 700.000 jaar oude menselijke skeletten zijn gevonden.

De beste hotels voor je vakantie in Chalkidiki:

BEKIJK ALLE AANBIEDINGEN

Halkidiki, een verbluffende combinatie van blauw en groen

Halkidiki heeft de vorm van de drietand van Poseidon en steekt uit in de Egeïsche Zee. Weelderige groene bossen strekken zich uit tot aan het strand, waar reflecties van gouden zonlicht sprankelende tinten toevoegen aan het turquoise water. Lange stukken prachtige, steeds veranderende kustlijn, unieke archeologische vindplaatsen, wereldberoemde christelijke monumenten, minder bekende natuurwonderen en handgemaakte meesterwerken hebben de diverse identiteit van de regio gevormd, die nog interessanter wordt door het rijke lokale culinaire en culturele erfgoed.

Op dit fascinerende canvas van blauw en groen vind je grote hotels gebouwd volgens de hoogste normen, voornamelijk op het kosmopolitische Kassandra, het meest westelijke schiereiland, traditionele herbergen en jachthavens aan zee langs de kust van Sithonia (centrale schiereiland), en archeologische vindplaatsen zoals het oude Olynthos en Stageira, de geboorteplaats van Aristoteles. Last but not least, Mt Athos: het meest oostelijke schiereiland is de thuisbasis van een unieke christelijk-orthodoxe kloosterstaat, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een duizenden jaren oud levend bewijs van de Byzantijnse cultuur, omgeven door ongerepte natuur. Let op: Mt Athos accepteert alleen mannelijke bezoekers.

Liefhebbers van bergen? Liefhebbers van beboste bergen vinden hier ongetwijfeld hun paradijs. Volg de wandelpaden of rijd op je Mountainbiken door de bossen van pijnbomen, eiken, sparren en kastanjes. Geniet van het verkwikkende gevoel van de schone berglucht en les je dorst in het koele water van kolkende beekjes en bronnen verborgen in de vegetatie. Bezoek de traditionele herbergen op Mt. Cholomontas en nabijgelegen berggebieden om je verblijf daar te regelen.

Zeeliefhebbers? Voor wie op zoek is naar de perfecte vakantiebestemming met uitzicht op de Egeïsche Zee, is Chalkidiki een geweldige optie. En als je van adrenaline houdt, kun je op Kassandra en Sithonia genieten van activiteiten zoals windsurfen, kitesurfen, duiken, waterskiën, enz. Voor langeafstandszwemmers is de oversteek van de Toroneïsche Golf een evenement dat elk jaar in juli plaatsvindt. Zwemmers van over de hele wereld moeten een afstand van 26 km van Kassandra naar de schiereilanden van Sithonia zwemmen. Stap op een boot en ontdek baaien, duik in Kavourotripes en bij het eiland Amouliani. Ontdek de campings in de regio en geniet van zorgeloze momenten midden in de natuur.

Kunstliefhebbers? Er zijn verschillende grote Kunstfestivals die in de zomer in Chalkidiki plaatsvinden. Geniet van de muziek- en openluchttheatervoorstellingen en andere kunstevenementen. Mis een bezoek aan het Sani Festival niet. Het loopt al sinds 1993 en er worden schildertentoonstellingen en muziek- en dansvoorstellingen gehouden, waarvan sommige op de Sani-heuvel. Het gebied is een groen voorgebergte dat wordt gedomineerd door de Sani-toren, een middeleeuws fort uit de 14e-15e eeuw. Bezoek de Sani Art Gallery in het winkelcentrum in Sani Marina en geniet van de geplande evenementen. Het Kassandra Festival moet ook bovenaan je lijstje staan. Elke zomer vinden er in het Siviri Amfitheater kunstevenementen plaats, schilderijtentoonstellingen enz.

Smakelijke tips

Proef heerlijke lokale gerechten, tafelolijven, proef witte, rosé en beroemde rode wijnen van lokale variëteiten (Mavrotragano en Xinomavro). Proef delicatessen met zeevruchten zoals mosselen en mis het proeven van de geurige honing van de hoogste kwaliteit uit de regio niet.

Reizen naar Chalkidiki

Begin je reis naar Chalkidiki vanuit Thessaloniki, waar je met het vliegtuig of de auto kunt komen.

Top

Uw voordelen

  • 99,6% klanttevredenheid

  • Meer dan 190.000 gasten in het seizoen 2023

  • 100% garantie op jouw boekingsbedrag

  • Competente reisleiding op de bestemming

  • Echte beoordelingen van HolidayCheck

  • Vluchten met kwaliteitsluchtvaartmaatschappijen

Uw veiligheid

DRV Logo