Aktuelle Hinweise und Informationen
zu unseren Reiseziele »

Vakantie in Istanbul

Istanbul is de enige stad ter wereld die tegelijkertijd op twee continenten ligt. Als geografische en culturele interface tussen Azië en Europa heeft deze metropool elke bezoeker altijd gefascineerd.

De megastad kan terugkijken op bijna drieduizend jaar geschiedenis. Grieken, Perzen, Romeinen, kruisvaarders en Ottomanen lieten hun sporen na in Istanbul. Door de strategisch gunstige ligging aan de Straat van de Bosporus, tussen de Zee van Marmara en de Zwarte Zee, ontwikkelde Istanbul zich in een vroeg stadium tot een belangrijk handels- en machtscentrum.

Ga met ons mee en maak je eigen foto van deze stad. Of het nu luxueus of typisch voor het land is, traditioneel in de oude stad of trendy op het Taksimplein, onze geselecteerde hotels hebben voor elk wat wils en voor elk budget. De beste reistijd is zeker in de lente wanneer de bloemen in de parken in bloei staan, maar "zomer in de stad" heeft ook zijn charme met milde zomeravonden en koele drankjes in de steegjes voor een van de vele bars.

Ons aantrekkelijke excursieprogramma vindt u hier:

Onze aantrekkelijke arrangementen “Now Istanbul” zijn altijd inclusief vlucht, transfer en overnachting inclusief ontbijt.

De luchtvaartmaatschappijpartner voor onze pakketten is Turkish Airlines. De meerrmaals bekroonde Star Alliance-partner vliegt u in ongeveer 3 uur rechtstreeks naar de levendige metropool vanaf talrijke luchthavens in Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Zwitserland. Kies uw gewenste vertrekluchthaven in uw regio.

De beste hotels voor je vakantie in Istanbul

Vandaag wonen er al meer dan vijftien miljoen mensen in het stedelijk gebied en de metropool blijft groeien. Istanbul heeft een schat aan historische, architecturale en culturele attracties aan bezoekers te bieden. De bekendste bezienswaardigheden van de stad zijn de Hagia Sophia, het Topkapipaleis, de grote overdekte bazaar, de Galatabrug en nog veel meer. Om deze voor de toekomst te behouden, wordt er veel gedaan op het gebied van monumentenbescherming. De hele oude binnenstad van Istanbul maakt sinds 1985 deel uit van het UNESCO-werelderfgoed.

Ook voor kunstliefhebbers heeft Istanbul veel te bieden. De 3 belangrijkste musea zijn: Istanbul Modern en Santral Istanbul zijn musea voor moderne en hedendaagse kunst. De musea presenteren kunst van internationale allure in tijdelijke tentoonstellingen.

Istanbul wordt steeds vaker bezocht, niet alleen voor de cultuur en bezienswaardigheden, maar ook voor het nachtleven. In Istanbul zijn tegenwoordig meer dan 20 theaters, een opera, musea, talloze bioscopen (originele films met ondertiteling), individueel ingerichte bars, clubs en de grootste discotheken van Europa. De dakterrassen van het Hilton en Intercontinental, de Pasha, Club 2019 (Maslak), Saziye (Taksim), Cimbiz. De nieuwste rage: de steden in de chique wijk Etiler. Live muziek: Kemanci (Taksim; rock, blues, jazz), Hayalkahvesi (Taksim; rock, jazz) zijn populaire plekken voor veeleisende nachtbrakers.

Uw voordelen

  • 99,6% gasttevredenheid
  • Competente reisleiding ter plaatse
  • Meer dan 100.000 gasten in seizoen 2021
  • Beoordelingen van HolidayCheck
  • 100% garantiefonds voor klanten
  • Vluchten met kwaliteit luchtvaartmaatschappijen

Uw veiligheid


Top

Hotline

Ma. t/m Vr. 10:00 t/m 17:00 uur

+31 (0)70 262 90 90