Aktuelle Hinweise und Informationen
zu unseren Reiseziele »

Vakantie in Kemer

Het landschap van de kust van Kemer is een van de mooiste gebieden van de Turkse Rivièra. Kemer ligt op ongeveer 45 km van Antalya in het historische Lycia. De besneeuwde, torenhoge, vaak wild grillige bergketens van het Taurusgebergte vormen het landschap. Geurige dennen- en dennenbossen met hun lichtgroen strekken zich bijna uit tot het eindeloze diepblauw van de zee, alleen gescheiden door de lichte zandstranden met kiezelstenen.

Het voormalige vissersdorp Kemer heeft zich in een paar jaar tijd ontwikkeld tot een levendig stadje met veel winkels en een toeristisch centrum. Prachtige baaien met kristalhelder water drukken onvermijdelijk hun stempel op de herinnering.

De beste hotels voor je vakantie in Kemer:

In de oudheid heette de plaats Idyros en lag een beetje ten zuidwesten van het huidige stadscentrum en ten noorden van de belangrijke handelsstad Phaselis. Kemer heette rond 1910 nog Eski Köy (vertaald: het oude dorp) en werd omringd door een moeraslandschap met meren die zijn ontstaan door het smeltwater van de bergen. De bewoners van die tijd bouwden een 23 km lange stenen muur in de uitlopers van de bergen om zichzelf te beschermen tegen de overstromingen. Door deze muur werd Eski Köy omgedoopt tot Kemer (Engelse boog of riem). Tot de jaren 60 was Kemer alleen over zee te bereiken. Na 1980 werd Kemer aangesloten op een landweg en kreeg het geld van een VN-organisatie om de uitbreiding van een onbeduidend vissersdorpje naar een klein stadje uitsluitend op toerisme te starten. Tegenwoordig zijn er in de stad Kemer talloze grote en kleine hotels met in totaal meer dan 50.000 bedden, grote openluchtdisco's zoals Club Aurora, goede restaurants, vele tavernes en bars. De clubs en hotels in de regio bieden een schat aan entertainment, animatie en shows. Elk jaar in mei vinden de onderwaterdagen plaats, een evenement voor alle duikliefhebbers.

TEKIROVA is een toeristisch dorp in het Kemer-district in de Turkse provincie Antalya. Tekirova ligt ongeveer 12 km ten zuiden van Kemer aan de Lycische Middellandse Zeekust. Een koude bergrivier mondt in de buurt uit in de zee. Een toeristische attractie in de buurt van Tekirova is het in 2005 geopende EKO Park - een botanische tuin met een reptielenboerderij. Iets ten noorden van Tekirova ligt de oude stad Phaselis en de kabelbaan op de 2365 meter hoge Tahtali-berg als een andere toeristische attractie.

Uw voordelen

  • 99,6% gasttevredenheid
  • Competente reisleiding ter plaatse
  • Meer dan 100.000 gasten in seizoen 2021
  • Beoordelingen van HolidayCheck
  • 100% garantiefonds voor klanten
  • Transfer inbegrepen bij pakketreizen

Uw veiligheid


Top

Hotline

Ma. t/m Vr. 10:00 t/m 17:00 uur

+31 (0)70 262 90 90