Vakantie op Corfu

Corfu fascineert zijn bezoekers niet alleen vanwege de fauna en flora met meer dan 3 miljoen olijfbomen en cipressen. Het eiland heeft ook een paar architecturale troeven achter de hand. Bezoekers wordt vooral aangeraden om de oude stad van Corfu te bezoeken, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, het Vlacherna-klooster op het gelijknamige eiland en Achilleion, het kasteel dat door keizerin Sissi werd gebouwd.

De beste hotels voor je vakantie op Corfu

BEKIJK ALLE AANBIEDINGEN

Corfu, waar ooit de Venetianen, Fransen en Britten woonden

Het eiland mag dan in de loop der tijd veranderd zijn, je voelt nog steeds de geest van een ver glorieus verleden. Het rijke multiculturele erfgoed, de historische monumenten, de adembenemende natuur, de kristalheldere zee en het uitstekende weer het hele jaar door verklaren waarom Corfu een van de meest kosmopolitische bestemmingen in het Middellandse Zeegebied is die zijn bezoekers weet te boeien. 

Corfu (Kerkyra) viel, in tegenstelling tot de rest van Griekenland, nooit onder Ottomaanse onderdrukking. Door de opeenvolgende heerschappijen van de Venetianen, Fransen en Britten door de eeuwen heen is het eiland vooral deel gaan uitmaken van de westerse wereld in plaats van de Levantijnse. Hun cultuur oefende een sterke invloed uit op de stad: De eerste Griekse universiteit (de Ionische Academie), het eerste Filharmonisch Orkest en de eerste School voor Schone Kunsten werden hier gesticht.

In de prachtig bewaard gebleven oude stad Corfu, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zijn renaissance, barok en klassieke stijlen met succes toegepast op de plaatselijke artistieke tradities. Als je door een complex van smalle geplaveide straatjes met trappen en gewelfde doorgangen wandelt, waan je je in Genua of Napels.

Ontdek de mooiste plekjes van de stad Corfu tijdens een wandeling door:

Spianada, het grootste plein van de Balkan, is het centrum van de stad, versierd met opmerkelijke werken van Franse architectuur uit de 19e eeuw. Hier kun je cricketwedstrijden kijken of muziekconcerten bijwonen die het hele jaar door worden georganiseerd.

Liston, het handelsmerk van de stad, waar de aristocraten genoten van hun avondwandelingen. De karakteristieke arcades vormen het meest romantische decor voor een kopje welkomstkoffie in een van de gezellige cafés van de stad.

De buitenwijken: Mandouki, Garitsa en Sarokos.

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad getuigen van haar rijke geschiedenis:

-Het indrukwekkende oude fort uit de 15e eeuw en het nieuwe fort.

-Het Paleis van Sint-Michiel en Sint-Joris in het noordelijke deel van Spianada, gebouwd tijdens de Britse bezetting.

-Een aanzienlijk aantal kerken. De meest indrukwekkende is de kathedraal van de stad, de kerk van Sint-Spyridon, de beschermheilige van het eiland, wiens relikwieën hier worden bewaard. De immens hoge klokkentoren van de kerk doet denken aan die van San Giorgio dei Greci in Venetië. Elk jaar vinden er vier processies plaats waarbij het lichaam van de Heilige Spyridon door de straten van de stad wordt gedragen (op Palmzondag, Paaszondag, 11 april en de eerste zondag in november). Alle filharmonische bands van de stad begeleiden de processies, wat een opmerkelijk en indrukwekkend spektakel oplevert.

Bezoek de fascinerende musea van de stad:

Het Museum van Aziatische Kunst: het enige in zijn soort, opgericht in 1927 na de donatie van 10.500 kunstvoorwerpen door Gregorios Manos. Tot 1974 was het een museum voor Chinese en Japanse kunst, maar daarna werd het verrijkt met andere privécollecties. Het is gevestigd in het Paleis van Sint-Michiel en Sint-Joris.

Archeologisch Museum: Hier kun je belangrijke vondsten uit de Tempel van Artemis en archeologische vondsten uit de oude stad Corfu bewonderen.

Byzantijns Museum: Bevindt zich in de kerk van de Maagd Maria Antivouniotissa en herbergt een interessante collectie iconen en kerkelijke artefacten uit de 15e tot 19e eeuw.

Het Bankbiljettenmuseum toont een verzameling Griekse munten van 1822 tot nu.

Dionysios Solomos Museum: De Griekse nationale dichter verliet Zakynthos en verhuisde naar Corfu, een belangrijk intellectueel centrum van de Ionische Eilanden in die jaren. Solomos leefde in een staat van zelfopgelegde isolatie en Corfu bood hem de ideale omgeving om aan zijn poëzie studies te werken. Vandaag de dag herbergt zijn huis een museum dat aan hem is gewijd.

Deze plaatsen rond de stad Corfu waren ooit de favorieten van de aristocratie:

Mon Repos Palace werd gebouwd door de Britse commissaris Adams als geschenk voor zijn Corfiotische vrouw. Het is een klein maar mooi paleis met koloniale elementen dat nu dienst doet als museum. Prins Philip, de hertog van Edinburgh en echtgenoot van Elizabeth de Tweede, werd in 1921 in dit luxueuze huis geboren. Het park rondom het paleis is ideaal voor lange romantische wandelingen.

Kanoni biedt een adembenemend uitzicht vanaf het ronde terras over het eiland Pontikonissi (Muizeneiland), een van de meest gefotografeerde plaatsen op Corfu! Volgens de legende was dit rotsachtige eiland een schip van Phaiac dat in steen werd veranderd.

Paleopolis (op het landgoed Mono Repos) staat op de plek waar de agora van de oude stad Corfu stond. Bewonder de overblijfselen van verschillende openbare gebouwen die daar stonden, maar ook heiligdommen, werkplaatsen en huizen.

Achilleion is een sprookjesachtig paleis dat tussen de cipressen en mirten werd gebouwd door keizerin Elisabeth van Oostenrijk, die wilde ontsnappen aan het Oostenrijkse hof. Elisabeth werd verliefd op het eiland en droeg dit paleis op aan Achilles omdat ze geloofde dat hij de ziel en eerlijkheid van Griekenland vertegenwoordigde.

Het eiland waar Odysseus prinses Nausicaa ontmoette in een van de beroemdste scènes uit de Odyssee van Homerus, is het hele jaar door een magische bestemming: kleurrijke muzikale evenementen, culinaire feesten, religieuze festivals, carnavalsvieringen - bekend om hun diepe Venetiaanse invloeden - en het vrolijkste Pasen in Griekenland vormen een prachtig mozaïek van ervaringen.

Edward Lear beschrijft de magie van Corfu levendig: "Alles zoals de pracht van olijfbomen en sinaasappeltuinen, het blauw van de lucht, het violet van de bergen die in pauwenvleugels uit de zee oprijzen en getipt zijn met zilveren lijnen van sneeuw, is nauwelijks voorstelbaar [...] ".

Top

Uw voordelen

  • 99,6% klanttevredenheid

  • Meer dan 190.000 gasten in het seizoen 2023

  • 100% garantie op jouw boekingsbedrag

  • Competente reisleiding op de bestemming

  • Echte beoordelingen van HolidayCheck

  • Vluchten met kwaliteitsluchtvaartmaatschappijen

Uw veiligheid

DRV Logo