Vakantie in Kroatië

Ontelbare baaien en kristalhelder water - dat is wat de bijna 2000 km lange Adriatische kust kenmerkt, die zich uitstrekt van Montenegro in het zuiden tot Slovenië in het noorden. Meer dan 1.000 eilanden stippelen hier de Middellandse Zee uit. Het gematigde klimaat is een ander pluspunt van deze aantrekkelijke regio: in de zomer waait er een koele bries van de Adriatische Zee en zelfs in de koelere maanden is het hier aangenaam.

De beste hotels voor je vakantie in Kroatië

BEKIJK ALLE AANBIEDINGEN

Maar ook buiten de populaire stranden aan de kust heeft Kroatië veel te bieden. In het binnenland wachten bijvoorbeeld de Plitvice Meren. Dit 295 vierkante meter grote nationale park in het midden van Kroatië staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt verschillende fantastische wandelroutes langs een oase van kalksteen met borrelende beekjes, groengekleurde meren en donderende watervallen.

De hoge bergketens laten de harten van wandelaars, klimmers en extreme sporters sneller kloppen en de steden nodigen uit om te winkelen en rond te slenteren. Vooral Dubrovnik, met zijn indrukwekkende oude stadscentrum met prachtige patriciërshuizen en paleizen, is een bezoek meer dan waard.

Kroatië is vooral populair bij gezinnen, omdat het mogelijk is om met de auto of met een korte vlucht te reizen. De internationale luchthavens zijn Dubrovnik, Split, Rijeka en Pula.

Top

Uw voordelen

  • 99,6% klanttevredenheid

  • Meer dan 190.000 gasten in het seizoen 2023

  • 100% garantie op jouw boekingsbedrag

  • Competente reisleiding op de bestemming

  • Echte beoordelingen van HolidayCheck

  • Vluchten met kwaliteitsluchtvaartmaatschappijen

Uw veiligheid

DRV Logo